ankak

Pakolaiset, tervetuloa asumaan koteihimme!

Refugees, welcome to Finland! on vastuuviikon pakolaisteeman inspiroima suunnitteluryhmä.

------

Ryhmä toivottaa turvapaikanhakijat tervetulleiksi asumaan vastaanottokeskusten sijasta ja tilan puuttuessa meidän koteihimme. Ryhmä kanavoi ihmisten poliittisen turhautumisen toimintamahdollisuuksiksi.

------

Mikä on Refugees, welcome to Finland! -ryhmä?

Ryhmän ovat perustaneet helsinkiläiset kristityt, mutta se on avoin kaikille, taustaan katsomatta. Ryhmässä toimitaan turvallisen tilan periaattein: kaikkien tulee kokea olonsa hyväksi, iästä, ihonväristä, kulttuuritaustasta, seksuaalisesta suuntautumisesta, uskonnosta, sukupuolesta, abiliteetista jne. riippumatta.

Ryhmän löydät facebookista:

https://www.facebook.com/groups/1470928706568423/?fref=ts

------

Jos olet vieraavaraisuusteeman ja koteihin kutsumisen sijasta tai lisäksi kiinnostunut yleisemmästä informaatiosta siitä, mitä toimintaa turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten kanssa tehdään tai voidaan tehdä, tai jos haluat ehdottaa omaa projektia tai etsit siihen kumppaneita, oiva ryhmä on Refugee Hospitality Club:

https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/?hc_location=ufi

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän SamiEtellahti kuva
Sami Etelälahti

Tämä on erinomainen idea, myös kulut näin menevät halukkaille. Aivan mahtavaa. Sanoista teoksi.

Esa Niemi

Ongelmaksi muodostuu vain se etteivät nämä ole pakolaisia. Nämä ovat turvapaikanhakijoita, jotka ovat kieltäytyneet turvapaikasta ja turvapaikanhausta lukuisia kertoja matkallaan Suomeen.

Kieltäytyminen UNHCR:n suojelusta ja turvapaikasta ohittamalla tai jättämällä pakolaisleirit ei ole perusteltua. Ohittamalla lukuisat Geneven pakolaissopimuksen allekirjoittaneet maat ja suuntaaminen kohti elintasorajaa kertoo motiivin olevan muu kuin suojelu.

Elintasorajan ylitettyään nämä kieltäytyvät edelleenkin hakemasta turvapaikkaa ja ohittavat vielä lukuisia EU-maita ja se on Geneven pakolaissopimuksen puhdasta hyväksikäyttöä ja kansainvälisen turvamekanismin halveksintaa muiden motiivien nimissä.

Autetaan oikeita pakolaisia eikä meidän tule sallia tälläistä hyväksikäyttöä. Suojelusta kieltäytyneet turvapaikanhakijat tulee palauttaa Ruotsiin tai UNHCR:n pakolaisleireille, jonka suojelusta he kieltäytyivät. Ei-pakolaiseksi todettavien tilalle kiintiöpakolaisia kun heistä 100% on pakolaisaseman saaneita ja muut resurssit kuuluvat pakolaisleireille auttamaan kaikkia pakolaisia eikä yksittäisten ei-pakolaisten taskuun tällä Suomessa.

Välimeren hukkumiset loppuu muutamassa päivässä kun turvapaikanhakijat palautetaan pakolaisleireille. Ihmishenkien säästäminen voidaan aloittaa jo tänään jos oikeasti halutaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hommasaivartelijat puhuvat kuuroille korville. Tässä on kysymys vieraanvaraisuudesta. Jos vieraanvaraisuutta ei saa harjoittaa se kuolee. Näinpä auttaminen myös auttaa auttajaa.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #9

Sini, kansainvälisten hätämekanismien käytössä ei ole kyse vieraanvaraisuudesta.

Hätämekanismien väärinkäyttö on väärin ja vie avun oikeilta avuntarvitsijoilta. Väärinkäytökseen kannustamisen takia ihmisiä kuolee mikäli tällä on jotain painoarvoa näille "auttajille".

Tarkoittavat varmasti hyvää, mutta toiminta kääntyy päinvastaiseksi kuin on ainakin nimessä oleva tarkoitus. Auttamisen kohdekin todetaan pääosin ei-pakolaiseksi eivätkä ne olekaan pakolaiseksi todettuja muutoinkaan. Tunteellista hölmöyttä enemmänkin ja sen osoittamisesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Nyt on hätämajoitettavia ja tämä blogi kertoo siitä että yksityisetkin voivat auttaa. Jos tulisi tulva tai maanjäristys saarnaisitko silloinkin jotain asian ohi tyyppiin väärin sammutettu.
Kai sulla Esa on joku petsukansanedustsja jolle voit postata noita saivartelujasi miksi pommitat tätä kansalaispalstaa kysymyksillä jotka kuuluvat päättävälle taholle. Selitäpä se! Miksi kaikki hommasaivartelijat oleilevat väsyttämässä ihmisiä mutta jättävät persupuolueen rauhaan!!!? Nuo asiathan kuuluisivat kai esmeks Soinille tai kelle vaan persukansabnedustajalle mut sulle on ihan sama mitä ne tekee. Haluat vaan saarnata ideologiaasi jota et vaadi puolueesi seuraavan. Eetkö huomaa kuinka inhottavaa suomalaisia kohtaan toi on?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #30

Näitä kutsuttiin pakolaisiksi kun kyseessä ei ole pakolaisia, vaan tarjotusta suojelusta lukuisia kertoja kieltäytyneitä turvapaikanhakijoita.

Tulvan tai maanjäristyksen uhrit majoitetaan toki, mutta se ei tarkoita, että he voivat matkata eri puolille maailmaa hakematta missään majoitusta.

Loppuosassa kirjoitustasi uit niin syvissä vesissä etten pysy mukana. Jos esittämäni sisällössä olisi huomautettavaa, niin varmasti kertoisit. Ad hominem kertoo lähinnä argumenttien puutteesta ja olen ilmeisen hyvin perustellut asiani. Kiitos tunnustuksesta Sini.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #32

Puhun ohi sinun yrityksesi syyllistää hätämajoitettavia koska se sinänsä menee ohi blogin aiheen.
Minusta sinun pointtisi kuuluvat kontekstiin jossa keskustellaan Sotapakolaisista yleensä tai ainakin sen pitäisi sisältää varaus että koskee sitä miten nuivaksi julistautuneiden tahojen kuuluisi suhtautua ,ei näihin jo maassa oleviin, vaan tuleviin pakolaision.
Ihmiset järjestävät nyt hätämajoitusta turvapaikanjakijoille. Jos olisit kansallismielinen tai kotiinpäinvetävä et sabotoosi tuollaista toimintaa. Juuri tuollaista mentaliteettia suomi tarvitsee.utta sinä haluat lamauttaa ja lannistaa koska kansainvälinen ääripikeistolaisliike on sinulle pyhempi kuin suomalaiset.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #33

Minä kysyin miksi ovat kieltäytyneet tarjotusta suojelusta mm. YK:n tarjoamana.

Kysyin myös ymmärtävätkö edes termejä mitä käyttävät kun pakolaisiin kohdistettu toiminta ei kohdistukaan pakolaisiin. Pakolainen on henkilö, jolle on myönnetty pakolaisasema, mutta nämä saavat kuntapaikat. Yhtä hyvin he voisivat ymmärtämättään majoittaa alkoholisteja ja puhua edelleenkin auttavansa pakolaisia.

Sotapakolaiset saavat suojaa UNHCR:n pakolaisleireillä, joten mikä heidän matkan motiivi on jos eivät ota tarjottua suojelua vastaan? He ohittavat lukuisia pakolaissopimuksen mukaisia maitakin hakematta turvapaikkaa ja esittävät viranomaisille vääriä henkilöllisyystodistuksia harhauttaakseen heitä.

Minä en tue ihmiskauppaa tai salakuljetusta, Välimeren kuolemia aiheuttavaa politiikkaa, en ISIS:n talouden tukemista, luottamukseen perustuvan kansainvälisen hätämekanismin väärinkäyttöä, en resurssien varastamista oikeilta pakolaisilta. Tässä on meidän ero. Kuvauksessasi uit edelleenkin niin syvissä vesissä ettei siitä saa paljoa tolkkua, minä puhun inhimillisyyden puolesta ja sinä luottamuksemme väärinkäyttämisen puolesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #32

Unohdin että tätä blogia ei voi seurata paitsi me jotka keskustelemme. En aio jatkaa keskustelua. Jos haluat jatkaa avas uusi blogi jossa viittaat tähän keskusteluun

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #34

Ei mikään estä keskustelua, mutta argumenttisi vaikuttavat olevan vähissä.

Mika Bergström Vastaus kommenttiin #36

Esa Niemi, täysin tyypillinen keskustelu ns. suvaitsevaisen kanssa. Valitettavasti he eivät naiiviudessaan ymmärrä, että vievät toimillaan resursseja oikeasti hädässä olevilta.

Euroopan päättäjät ovat nykytoimillaan tukemassa ihmissalakuljetusta ja hukkumisia. Australian malli lopettaisi hetkessä tämän ammattirikollisuuden.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ihmisten auttamishalu ja konkreettinen auttaminen on aina hienoa! Nostan hattua niille, ketkä ottavat kotiinsa apua tarvitsevia. Kuitenkin.... Suomessa on apua tarvitsevia vanhuksia, laitoksissa makaavia muistisairaita, kuka heitä muistaa vai tarvitseeko enää muistaa? Perustetaanko sivut heidän kotimajoituksesta ja toivotaan heillä hyvää loppuelämää? Maailmapelastaminen on trendikästä, unohtaen omat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuulin tästä vasta nyt mutta voin kuvitella että erittäin akuutti tilanne ja hieman ikävä pakolaisten sijoittumista vastustava liike on voinut saattaa tämän alulle. Mahtavaa tällainen aktivoituminen on! Nyt toivotaan että se leviää muillekin aloille missä tarvetta on.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Mitä SINÄ teet näiden vanhusten eteen? Auttaminen ei ole nollasummapeliä eikä maailma koskaan valmis.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Teen sitä työkseni, jos haluat Hannele kuulla. Suomalaisten köyhien ja vanhusten tai muuten heikompi osaisten hätä ei häviä silmät siltä sulkemalla.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #25

Tarkoitin sanoa, että turvapaikanhakijoiden auttaminen ei ole vanhuksilta pois. Itse esim. autan vanhuksia laitoksissa toimimalla vapaaehtoisena ulkoilutusapuna ja vierailemalla koirani kanssa Karvakaverit ry:n nimissä pääkaupunkiseudun vainhainkodeissa ja palvelutaloissa. Mutta se ei estä minua auttamasta ja tukemasta myös näitä turvapaikanhakijoita. Väitänkin, että nämä samat ihmiset, jotka kantavat huolta turvapaikanhakijoiden hyvinvoinnista, ovat aktiivisia hyväntekijöitä muutenkin. Se että jätettäisiin esim tämä projekti välistä, ei auttaisi niitä vanhuksia tai köyhiä millään lailla. Hyväntekeminen on sitä paitsi tarttuva tauti, samoin kuin kyynisyys ja kylmyys.

Teet arvokasta työtä! Voimia siinä jaksamiseen!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tämä on hieno idea. Nyt ihmiset sijoittavat asiaan omia resurssejaan.

Matias Härkönen

Mielenkiintoinen ryhmä, mutta olen silti epäileväinen. Ryhmään liittyminen on helppoa, mutta se että tosissaan joku ottaisi pakolaisia kotiinsa asumaan on toinen juttu.

Noin 500 jäsenen joukossa oli mm. Husu, Dan Koivulaaksi ja Jani Toivola. Saapa nähdä toteutuuko yhdenkään kohdalla tuo oikeasti vai ollaanko ryhmässä vain imagon takia.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Sotalesken orpona ja evakkoanoppia kaipaavana: hävetkää te jotka asetatte vastakkain Suomen köyhät ja ne joilla on hätätilanne.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Outi on kyllä oikeassa siinä että myös vanhuksia, yksinäisiä, sairaita, työttömiä ja nuoria tulisi auttaa, ei voida vaa sivuuttaa tätä ongelmaa vetoomalla "kyllä ne sukulaiset tai kaverit jelppaa" tai "suomessa kaikilla on asiat hyvin". Ei ole mitenkään väärin että että kotipesä hoidettaisiin etusijalla kuntoo ja pidettäisiin yllä, sitä paitsi kun ne ovat kunnossa niin näitä pakolaisia, turvapaikanhakijoita, mashanmuuttajia ja elintasosurffareita. Sitten se ikävin tosi seikka, nimittäin on myös muistettava ja ymmärrettävä että jostainvaiheessa tulee seinä vastaan kun suomen kantokyky ei kestä. Niiin se on että totuus kirpaisee. Vaikka ruokaa, vettä ja maata olisi niin että voisi muillekkin jakaa niin asunnoilla, työpaikoilla ja elintasolla on olemassa olevat rajansa. Monelle olisi myös parempi jos me eurooppalaiset ennemmin sijoittaisimme pakolaisleireille ja lähettäisimme kriisi maihin konkreettista humanitääristä apua rahan sijaan (vai onko esin mitään järkeä että nepalin uudelleen rakentamisen ja kriisityön sijaan maan asukkaat uudelleen sijoitettaisiin suomeen?). Minulla ei toki ole mitään sitä vastaan että hakeutuvat tänne turvaan tai työn perässä. Pakko myös kehua että blogistilta hieno ajatus kotimajoitukselle ja aplodit sille, saa vain nähdä kuinka monikansan edustaja oikeasti osallistuu ja kuinka rinnakkais elo tuntemattoman perheen tai perheiden kanssa onnistuu.

Hannu Tanskanen

Sanoisin ... mutta ehken parempi etten.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kalja ei siis vielä ole kaikkea vienyt.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Kimmo Veijalainen

Toivottavasti eivät ole vuokra-asuntoja.
Yhteiskunta ei voi korvata tuollaisesta mitään, tai kyseessä olisi tuettu alivuokralaisuus.
Toivottavasti omaisuuden hävikki pysyy tolkullisella tasolla.
Toivottavasti muiden asukkaiden viihtyvyys ei romahda.
Toivottavasti "luvatonta tavaran käyttöönottoa" ei tapahdu kovin usein.

Hyvää onnea yrityksellenne! Ihan hyvin se varmaan menee.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Suomen tulisi ottaa esille ateisitien ja vapaa-ajattelijoiden sorto ja murhaaminen islmaistisisa maissa. Otan tämän esille vapaa-ajattelijoissa, jahka kerkiän.

Anna-Kaisa Korhonen

Hyvät Uuden Suomenen blogin keskustelijat,

Olen lopettanut Uuden Suomen blogipalvelun käytön ja päätän tämän keskustelun omalta osaltani tähän.

Kiitän kaikkia keskustelijoita.

Ystävällisin terveisin,

Anna-Kaisa

Käyttäjän AnneRajala kuva
Anne-Mariia Rajala

On aivan sama mitä mieltä nyt ollaan krsittyistä, juutalaisista tai ateististeista, agnostikoista tai homoista tai lesboista, pelkkä nopea vilkaisu kaikkiin suuriin arabimaihin jissa islam on enemmistö uskonto? siellä ei ketään edellä mainituista ryhmistä? ja miksi he muuten muuttaisivat käytäntöjään jotka perustuu Koraanin Sharia-lakiin täällä Perä Hölmölässä. Nyt on turha riidellä keskenään on keskityttävä oleelliseenb silmät auki ja korvat putsattuina, maailmalla tapahtuu ja kaikkea näkee ja kuuluu jos etsii tietoa eikä kaunisteltua uutisointia kuten suomessa?

Mika Bergström

Kuten Esa Niemi jo hyvin perusteli, kysehän ei ole edes pakolaisista kuten YK asian määrittelee vaan motiivit on selkeästi taloudelliset.
Uutisetkin todistavat, että Syyriasta "sodan jaloista" tulleille ei kelpaa köyhä, mutta turvallinen Kreikka, Makedonia, Serbia tai Unkari vaan hinku on päästä rikkaasen Saksaan.
Aika hassua vai mitä?

Toimituksen poiminnat